Puheenjohtajan palsta/2011-01-05

Uusi vuosi, uusi hallitus

05.01.2011

Uusi hallitus ja uusi puheenjohtaja aloittavat uuden vuoden räväkästi. Komennan heti Linux-aktivaattorin jäsenistöä aktivoitumaan. Tekemistä löytyy runsaasti.

Viikon VALO

Syksyllä puhuttiin Viikon VALO -projetista, eikä jääty puheen asteelle vaan ensimmäinen Viikon VALO on jo julkaistu. Projekti on mielestäni juuri Linux-aktivaattorin syvintä olemusta, nyt vaan tarvitaan aktiivisuutta elikkä tekijöitä laatimaan lyhyt esittely ohjelmista ja vapaasta sisällöstä. Esittelyitä tarvitaan vuodessa 52 kappaletta, ei pidä olettaa yhden tai kahden ihmisen jaksavan niitä kaikkia puurtaa. Ideoitakin voi esittää, sekä ehdottaa sopivia esittelyn kohteita. Seuraavien viikkojen sisältöä työstetään Linux-aktivaattorin wikissä projektisivulla .

L-A ja sosiaalinen media

Syyskokouksessa keskusteltiin aktivoitumisesta sosiaalisissa medioissa. Tässäkin ollaan pääsemässä alkuun, Linux-aktivaattorilla on fanisivu. Vasta kaksi naamakirjailijaa on tykännyt sivusta, piti kyllä enemmän olla Facebookin käyttäjiä Linux-aktivaatorin jäsenten joukossa.

Ne jäsenet jotka käyttävät sosiaalisia medioita tehkööt siellä Linux-aktivaattoria tunnetuksi. Jos ei käytä sosiaalisia medioita voi kahvipöydässä kertoa Linux-aktivaattorin viimeisimpiä kuulumisia.

Videovinkit

Graafista käyttöliittymää pidetään helpompana kuin komentoriviä. Tämä pitänee sopivissa tehtävissä paikkansa, mutta GUI:n käytön opetteleminen kirjasta saattaa olla hankalaa ja työlästä. Monipuolisessa ohjelmassa on paljon toimintoja, mutta alkeita opetellessa ei ehkä ole lainkaan käsitystä mistä mitäkin löytyy tai missä järjestyksessä työkaluja tulisi käyttää. Kirjoitetusta ohjeesta tulee pitkä jos pitää kaikki hiiren liikuttelut ja painikkeen kliksauttelut luetella, ja jos jotain vaiheita jättää pois ei aloitteleva käyttäjä tiedä niidenkin kuuluvan mukaan. Kuvista on jonkin verran apua, mutta liikettä on still-kuvassa vaikea havainnollistaa.

Tässä auttaa video-ohje, joita löytyy valmiina netistä ja lisää voi itse tehdä. Laaja kokoelma on ShowMeDo. Youtubestakin löytyy opetusvideoita.

Tässä voi auttaa etsimällä hyviä videoita ja jos ei hyviä löydy tekee itse, sopivia työkaluohjelmia tietokoneen ruudun videokaappaukseen on saatavilla, tiivis vertailukin löytyy.

Projektisivu on Videovinkit johon voi koota linkkejä sopiviin videoihin, lajitella videoita aihepiirin, vaativuustason, kielen tai vastaavien ominaisuuksien mukaan ja arvioida eri videokaappaussovellusten ominaisuuksia.

Luokat: