Puheenjohtajan palsta/2012-03-30

Patistusta jäsenkokoukseen

30.03.2012

Taas pitää yhdistyksen jäsenistöä patistaa aktivoitumaan. Tekemistä löytyy runsaasti. Erityisesti kannustan jäseniä tulemaan jäsenkokouksiin, kevätkokous on huhtikuun lopulla.

Viikon VALO

Viikon VALO pyörii nyt toista vuotta. Harmittavasti tänä vuonna on aktiivisten kirjoittajien määrä vähentynyt. Kahden kirjoittajan voimin projekti on raskas, joutuu joka toinen viikko laatimaan kirjoitelman. Silloin kun Viikon VALOa suunniteltiin, arvelin viisi kirjoittajaa löytyvän helposti, jolloin riittäisi kun kukin tekee kerran kuukaudessa VALOn. Se olisi jo paljon kevyempi kuorma.

Kun lisäksi näyttää Viikon VALO olevan Linux-aktivaatori ry:n tämän hetken pääasiallinen toiminta, olisi syytä edes se tehdä hyvin. Eikä haittaisi vaikka aktiviteettia riittäisi lisäksi muuhunkin yhdistyksen ulkopuolelle näkyvään toimintaan.

Seuraavien viikkojen sisältöä työstetään Linux-aktivaattorin wikissä projektisivulla.

Jos kirjoittamisessa on suuri aloituskynnys, voi kvanttitunneloitua sen läpi aloittamalla Viikon VALOjen tarkistuslukijana ja palautteen antajana. Ilmoittaudu puheenjohtajalle niin perustetaan postituslista, johon kerran viikossa lähetetään tarkistusluku- ja palautepyynnöt.

Työpurkki

Wikissä on myös Työpurkki, johon lisätään semmoisia töitä joita jäsenet voivat tehdä. Esimerkiksi yhdistyksen käyttämä palvelinkone on tarkoitus vaihtaa, tässä on paljon työtä palveluiden siirrossa. Esimerkiksi Mediawikin versio vaihtuu, jolloin tarvitaan käsityötä hienosäätöön ja testailuun kun varmistetaan ominaisuuksien toimivan samalla tavalla myös uudessa Mediawikissä.

Työpurkista on hyötyä vain jos sitä käytetään, eli töitä lisätään sinne ja jäsenet käyvät katsomassa itselleen sopivia töitä ja tekevät ne pois.

Videovinkit

Sivu http://l-a.fi/Videovinkit on ollut vuoden käytössä, mutta vinkkejä ei ole tullut. Harmillista, ajatus vaikutti hyvältä ja opetusvideot tarpeellisilta. Ehkä opetusvideot ei sitten kiinnostakaan.

Projektisivu on Videovinkit johon voi koota linkkejä sopiviin videoihin, lajitella videoita aihepiirin, vaativuustason, kielen tai vastaavien ominaisuuksien mukaan ja arvioida eri videokaappaussovellusten ominaisuuksia.

Luokat: