Tiedotus sääntömuutoksesta 2008

Ehdotus hallituksen kokoukseen 19.05.2008.

 • Laatija: Tero Kuusela
 • Pvm: 18.05.2008
  • Päivitetty 01.06.2008: lisätty tieto www-äänestyksestä

Tausta

PRH on hyväksynyt ehdotetun sääntömuutoksen. Jäsenistölle tulisi tiedottaa muutoksesta mahdollisimman tehokkaasti, etenkin heitä läheisimmin koskevien asioiden osalta. Tällä on toivottavasti tiedotusvelvollisuuden täyttämisen lisäksi jäsenistöä aktivoivaa vaikutusta. Tiedottamisen tehostaminen on myös yksi hallituksen valitsemista toiminnan painopisteistä.

Tiedotustavat

 1. Laaditaan henkilökohtainen sähköposti jokaiselle jäsenelle. Viestissä esitellään jäsenten kannalta oleellisimmat muutokset.
 2. Henkilökohtaisen viestin pohjalta laaditaan wikiin teksti, jossa esitellään kaikki sääntöjen sisällölliset muutokset. Linkki tälle sivulle lisätään henkilökohtaisen viestin loppuun, viitteellä että sieltä löytää tietoa muista muutoksista.
 3. Lähetetään suppeampi viesti tiedotus- ja työryhmien listoille, jossa linkitetään sääntömuutokset esittelevään sivuun. Tämä siltä varalta, että listoilla on Linux-Aktivaattoriin kuulumattomia.
 4. Sähköpostit ja wiki-sivu laaditaan hallituksen nimissä allekirjoittajana/lähettäjänä puheenjohtaja.
 5. Linkki sääntömuutokset esittelevään sivuun laitetaan ainakin kuukaudeksi Linux-Aktivaattorin ja työryhmien IRC-kanavien topiciin. Hallituksen jäsenet koettavat myös käynnistää kanavilla edes vähän keskustelua muutoksista tarkkaillen jäsenistön mielipiteitä ja innostusta.
 6. Hallituksen lisäys: Laaditaan www-sivuille äänestys, joka liittyy sääntömuutokseen. Lisätään tieto äänestyksestä sähköposteihin.

Henkilökohtainen sähköposti

Hyvä Linux-Aktivaattorin jäsen,

Hallitus haluaa tiedottaa Sinulle suoraan merkittävästä muutoksesta toiminnassamme: Patentti- ja rekisterihallitus on hyväksynyt uudet sääntömme 9.5.2008!

Muutosta käynnisteltiin jo 2005 ja paperit ovat pariinkin otteeseen tulleet PRH:lta takaisin korjausvaatimusten kera, mutta tämän vuoden kokouksessa hyväksytty versio viimein kelpasi. Linux-Aktivaattorin www-sivuille on lisätty sääntömuutoksiin liittyen äänestys, johon toivoisimme Sinunkin vastaavan.

http://www.l-a.fi/

Haluamme vielä tässä viestissä tuoda esiin jäsentemme kannalta oleellisimmat muutokset:

 1. Yhdistyksen tarkoituksen yleistyminen

Aiemmin yhdistyksen tarkoitus oli edistää FOSS-järjestelmien käyttöä. Nyt tarkoituksemme sisältää myös FOSS-ideologian edistämisen Suomessa.

 1. Jäsenmaksuista päättäminen joustavammaksi

Aiemmin jäsen- ja muista maksuista on päättänyt vuosikokous. Nyt niistä päättää hallitus ja perittävät maksut on säännöissä määritelty tarkemmin. Kunniapuheenjohtajat ja -jäsenet on nyt vapautettu jäsenmaksusta.

 1. Siirtyminen kahteen vuosittaiseen kokoukseen

Olemme nytkin kokoontuneet kahdesti, mutta kaikki lakisääteiset päätökset on tehty keväisin vuosikokouksessa. Jatkossa yhdistyksellä on vuosittain kevät- ja syyskokoukset.

Kevätkokouksessa (helmi-huhtikuu) hyväksytään edellisen vuoden tilinpäätös ja vapautetaan silloinen hallitus vastuusta. Syyskokouksessa (elo-lokakuu) päätetään seuraavan vuoden toiminnasta ja valitaan uusi hallitus toteuttamaan suunnitelmat.

 1. Jäsenkokousten äänivaltaan muutoksia

Äänioikeus on jatkossa kaikilla jäsenmaksunsa maksaneilla jäsenillä, kunniapuheenjohtajilla ja kunniajäsenillä. Kullakin on yksi ääni. Kannatusjäsenillä on vain läsnäolo- ja puheoikeus. Aiempien sääntöjen mukaan kaikilla jäsenillä oli yksi ääni.

Voit nyt antaa toiselle varsinaiselle jäsenelle (eli ei kannatusjäsen) oikeuden käyttää äänivaltaasi jäsenkokouksessa, jos et itse pääse paikalle. Kukin paikallaolija voi edustaa vain yhtä toista jäsentä itsensä lisäksi.

 1. Jatkuvuuden tehostaminen

Uusi hallitus valitaan nyt syksyllä kun sen toimikausi alkaa vasta vuodenvaihteessa. Näin uudet hallituslaiset pääsevät opettelemaan toimintaa vanhan hallituksen mukana ennen kuin vastuu siirtyy heille.

Siinäpä ne tärkeimmät. Nämä ja muut ei-kosmeettiset muutokset on esitelty myös www-sivuilla osoitteessa:

http://www.l-a.fi/Sääntömuutos_2008

Jatkossa toimimme siis uusien sääntöjen mukaan. Toivottavasti näemme jo tänä syksynä uudenmuotoisessa syyskokouksessa!

Linux-Aktiivisin terveisin,

Petri Salmela
Puheenjohtaja

Wikisivu

Sääntömuutos 2008

Suppea sähköposti

Hei!

Linux-Aktivaattorin hallitus haluaa tiedottaa merkittävästä muutoksesta yhdistyksen toiminnassa: Patentti- ja rekisterihallitus on hyväksynyt yhdistykselle uudet säännöt 9.5.2008!

Muutosta käynnisteltiin jo 2005 ja paperit ovat pariinkin otteeseen tulleet PRH:lta takaisin korjausvaatimusten kera, mutta tämän vuoden kokouksessa hyväksytty versio viimein kelpasi. Säännöissä on tapahtunut merkittäviäkin muutoksia, jotka on esitelty täällä:

http://www.l-a.fi/Sääntömuutos_2008

Säännöt kokonaisuudessaan löytyvät osoitteesta:

http://www.l-a.fi/Rekisteröidyt_säännöt

Jäsenille on lähetetty vielä erikseen henkilökohtainen sähköposti, jossa on käyty läpi tärkeimmät heitä koskevat muutokset. Muiden kannalta tärkein muutos on yhdistyksen uusi tarkoitus:

“Yhdistyksen tarkoituksena on edistää vapaaseen ja avoimeen lähdekoodiin perustuvien tietoteknisten järjestelmien käyttöä ja edistää niiden ideologiaa Suomessa.”

Jos et vielä ole Linux-Aktivaattorin jäsen ja haluat tukea toimintaamme tämän tarkoituksen edistämiseksi, voit liittyä yhdistyksemme jäseneksi sivulla:

http://www.l-a.fi/Liity

Lisäksi projektimme ja työryhmämme ottavat mielellään vastaan apua myös jäsenistömme ulkopuolelta. Näiden toimintaa on selitetty heti L-A:n etusivulla:

http://www.l-a.fi/

Etusivulta löytyy myös sääntömuutoksiin liittyvä äänestys, johon kaikki ovat tervetulleita antamaan painavan sanansa (tai ainakin klikkauksensa).

Linux-Aktiivisin terveisin,

Petri Salmela
Puheenjohtaja

Luokat: