Clementine

Clementine on musiikinsoitto-ohjelma monipuolisilla ominaisuuksilla musiikkikirjaston hallintaan sekä verkkopalveluintegroinneilla.

Clementine pitää musiikkiarkistosi hyvässä järjestyksessä. Se soittaa monessa muodossa olevaa musiikkia (mp3, ogg,…), ylläpitää niiden meta-tietoja ja arvosteluita sekä tarvittaessa muuntaa tiedostoja haluttuun muotoon. Se osaa luoda automaattisesti älykkäitä ja dynaamisia soittolistoja (satunnainen, suosituimmat kappaleet, eniten soitetut, vähiten soitetut jne.). Clementine integroituu näppärästi verkosta löytyviin musiikkilähteisiin, kuten Last.fm, SomaFM, Magnatune, Jamendo ja Icecast sekä itse valitut nettiradiot.

Musiikin lisäksi Clementine osaa etsiä verkosta myös muuta musiikkiin liittyvää tietoa. Se käyttää hyväkseen mm. Wikipediaa, Amazonia, Facebookia, Myspacea, last.fm:ää ja lyrics.wikia.com:ia, joista ohjelma etsii artisteista ja kappaleista monenmoista tietoa sekä levynkansikuvia, kappaleiden sanoituksia, muiden kuuntelijoiden mielipiteitä jne. Myös tiedostojen siirtäminen kannettaviin soittolaitteisiin kuten iPodiin on tehty helpoksi.

Clementine toimii Windows-, Linux- ja Mac OS X -alustoilla. Linux-käyttäjille Clementine saattaa vaikuttaa tutulta sillä se pohjautuu tunnettuun Amarok 1.4 -soitto-ohjelmaan, josta se haarautui.

Kotisivu: http://code.google.com/p/clementine-player/
Lisenssi: GNU GPLv3
Toimii seuraavilla alustoilla: Linux, Windows, Mac OS X
Asennus: Asennuspaketit löytyvät ohjelman kotisivulta. Linux-järjestelmiin sivulta löytyvät asennuspaketit Ubuntu-, Debian- ja Fedora Core -jakeluille.

<! – Tallenna kuvatiedostot wikiin ja lisää kuvalinkit tuon mallin mukaan tähän. Tag p.o. Image: eikä Kuva: jotta Drupal ymmärtää sen kuvaksi. –> Image:clementine-1.png Image:clementine-2.png Image:clementine-3.png Image:clementine-4.png Image:clementine-5.png Image:clementine-6.png Image:clementine-7.png

Teksti: pesasa
kuvakaappaukset: pesasa