PurpleDock

Autonäyttö Android-laitteille käytettäväksi autotelineessä ajon aikana.

PurpleDock on yksinkertaistettu käyttöliittymä puhelimen tai tabletin joidenkin toimintojen käyttämiseen ajon aikana. Ohjelma näyttää laitteen ruudulla GPS-signaalista laskettavan nopeuden, kellonajan ja akun lataustilan. Lisäksi näytöllä on joukon suuria ja yksinkertaisia kuvakkeita muutamien perussovellusten, kuten puhelimen, kartan, navigoinnin ja musiikkisoittimen käynnistämiseen. Tarkoituksena on tarjota yleisimmin ajon aikana tarjottavat toiminnot, mutta vähentää ajoa häiritsevää laitteen kanssa naputtelua.

Näytön taustavärinä on musta, joka häiritsee näkökentässä mahdollisimman vähän varsinkin pimeällä. Näytöllä näkyvien tekstien ja ikonien värin voi valita oman mieltymyksen mukaan muutamasta vaihtoehdosta. Oletuksena teksteillä, eli kellolla, nopeudella ja akun latauksella, on värinä mustalta taustalta selkeästi erottuva valkoinen. Sovelluskuvakkeiden oletusväri on ohjelman nimen mukaisesti violetti.

Oletusasetuksilla ohjelman kuusi sovelluskuvaketta ovat: puhelin, kartta, paikat, musiikki, äänihaku sekä kotinäyttö. Näistä kolme, eli puhelin, kartta ja kotinäyttö on kytketty kiinteästi puhelinsovellukseen, Googlen Maps-sovellukseen ja PurpleDockin lopettamiseen sekä kotinäytölle palaamiseen. Loput kolme kuvaketta on kytketty oletuksena Googlen karttasovelluksen lähistöltä palveluita etsivään Places-toimintoon, Googlen Musiikkisoittimeen sekä Googlen puhehakuun, mutta näiden kuvakkeiden toiminnot on mahdollista muuttaa painamalla kuvaketta pitkään ja syöttämällä haluttujen sovellusten ja toimintojen tiedot.

PurpleDock osaa asetuksista valittuna näyttää kellonajan 24 tunnin muodossa ja nopeuden valinnan mukaan joko maileina tai kilometreinä tunnissa. Monet Android-puhelimet tarjoavat valmiiksi jonkinlaisen räätälöidyn tilan autotelinekäyttöä varten ja onkin makuasia, onko PurpleDock parempi vai ei. Ainakin se on minimaalisen selkeä ilman ylimääräisiä häiriöitä.

Kotisivu
http://pfdock.purplefoto.com/

Google Play -sivu

F-Droid-sivu

Lähdekoodit GitHubissa

Lisenssi
Apache2-lisenssi

Toimii seuraavilla alustoilla
Android, SailfishOS

Asennus
Ohjelman voi asentaa F-Droidilla tai Googlen Play-kaupasta.

  • galleryimage:PurpleDockvaaka-asennossa.
  • galleryimage:PurpleDockpystyasennossa.
  • galleryimage:Asetuksista voi valita muun muassa 24 tunnin näytönja nopeudenyksiköt.
  • galleryimage:Ikonien ja tekstin värin voi valita muutamastavalmiistavaihtoehdosta.

Teksti: Pesasa
Kuvakaappaukset: Pesasa