Tinfoil for Facebook

Tinfoil for Facebook on vaihtoehtoinen, hieman tietoturvallisempi Facebook-sovellus Android-laitteille.

Tinfoil for Facebook on pieni sovellus, joka muodostaa “hiekkalaatikon” Facebookin web-käyttöliittymän ympärille. Facebookin omaan Android-sovellukseen verrattuna Tinfoil for Facebook vaatii huomattavan paljon vähemmin käyttöoikeuksia. Ohjelma ei pyydä oikeuksia yhteystietoihin, ei kalenteriin ikä paljon mihinkään muuhunkaan. Oikeuksia vaaditaan vain verkkoviestintään, tallennuksiin sekä likimääräiseen (verkkopohjaiseen) paikantamiseen. Näistäkin paikannusta käytetään vain, jos käyttäjä itse sallii sen ohjelman asetuksista. Selaimella käytettävään versioon verrattuna erillinen sovellus on puolestaan miellyttävämpi käyttää. Lisäksi web-näkymää käyttävä erillinen sovellus suojelee käyttäjää mahdollisilta selaushistorian urkkimisilta sekä estää Facebookiin kirjautuneen käyttäjän seuraamisen muilla, Facebook-nappuloilla varustetuilla sivustoilla.

Ohjelman käyttöliittymä sisältää kokoruudun kokoisen web-näkymän, johon se lataa Facebookin mobiilisivun tai valinnaisesti täyden työpöytäversion. Web-näkymän lisäksi käyttöliittymään kuuluun ruudun oikeasta reunasta esiin pyyhkäistävä valikko, johon on koottu muutamia yleisimmin tarvittavia pikavalintoja, kuten sivun ylälaitaan siiryminen, sivun päivitys, uutisvirtaan ja ilmoitusnäkymään siirtymiset sekä päivitysten lisääminen. Lisäksi valikosta ovat valittavissa ohjelman asetukset sekä sen sulkeminen.

Ohjelman asetuksista voi halutessaan sallia karkean paikannuksen käytön, sallia linkkien avaamisen sovelluksessa itsessään ulkoisen selaimen sijaan taikka estää kuvien lataamisen verkkoliikenteen vähentämiseksi. Nämä vaihtoehdot ovat kaikki oletuksena pois päältä. Asetuksien kautta ohjelman verkkoliikenteen voi myös halutessaan ohjata välityspalvelimen kautta.

Tinfoil for Facebook voi toimia ratkaisuna myös paljon huomiota herättäneeseen keskustelutoiminnallisuuden poistumiseen Facebookin omasta sovelluksesta, sillä keskustelutoiminto on käytettävissä web-näkymässä entiseen tapaan. Myös ohjelman huomattavasti pienempi koko on etu verrattuna “aitoon” Facebook-sovellukseen.

Ohjelman voi asentaa Googlen Play-kaupasta taikka F-Droid-sovellusvalikoimasta.

Ohjelman huonona puolena F-Droid-palvelu mainitsee sen, että sen käyttö vaatii kirjautumisen Facebookiin.

Kotisivu
https://github.com/velazcod/Tinfoil-Facebook

F-Droid-sivu

Google Playssa

Lisenssi
Apache2

Toimii seuraavilla alustoilla
Android, SailfishOS

Asennus
Ohjelman voi asentaa helpoiten F-Droidin tai Googlen Playn kautta.

  • galleryimage:
  • galleryimage:
  • galleryimage:
  • galleryimage:
  • galleryimage:
  • galleryimage:
  • galleryimage:
  • galleryimage:

Teksti: Pesasa
Kuvakaappaukset: Pesasa