Fake Dawn

Fake Dawn on lempeä hellästi herättävä herätyskellosovellus Android-laitteille.

Tavalliset herätyskellot ja herätyskellosovellukset aloittavat herättämisen käsketyllä kellonlyömällä ilman ennakkovaroitusta ja -valmisteluita. Fake Dawn pyrkii tekemään herätyksen hellävaraisemmin matkimalla aamunkoittoa ja herättelemällä nukkujaa hitaammin. Fake Dawn alkaa ensin kirkastaa laitteen näyttöä ajastuksen mukaisesti täysin pimeästä valittuun väriin. Näytön kirkkauden lisäksi herätys voi sisältää valitun herätysäänen, jonka voimakkuus nousee samoin ajastuksen mukaisesti täydestä hiljaisuudesta valittuun äänenvoimakkuuteen. Kolmantena herätystekijänä voidaan halutessa käyttää myös laitteen värinää. Ohjelmasta voidaan lisäksi valita, minä viikonpäivinä lavastettu aamunkoitto on käytössä. Käynnissä olevan herätyksen voi sammuttaa näyttöä koskettamalla.

Herätyksen asetukset ovat täysin säädettävissä. Näytön valaistuksen värin voi valita väripyörällä, joka pompahtaa esiin väripalkkia sormella napauttamalla. Valaistuksen aloitusajan voi valita ajan tekstiä napsauttamalla taikka sormella käyttöliittymässä näkyvää ympyrää siirtämällä. Samoin valitaan ajankohta, jolloin näytön kirkkaus on täydessä voimassaan. Asetukset herätyksen äänelle asetetaan valaistusasetuksesta riippumattomasti samalla tavalla. Näytön voi siis laittaa kirkastumaan täyteen kirkkauteensa esimerkiksi kymmenen minuutin aikana kello 6.50:stä kello 7.00:aan ja aloittaa herätysäänen soittamisen kello 6.58 ja jatkaa sen äänenvoimakkuuden kasvattamista kello 7.02:een saakka. Herätysääneksi voi valita jonkin Android-laitteeseen asennetuista herätysäänistä taikka jonkin muun äänitiedoston. Työaamuna voi siis herätä vaikka lempeään “auringonnousuun” ja hiljaa voimistuvaan linnunlauluun.

Ohjelman pieni puute on se, että siihen voi ajastaa vain yhden herätysasetuksen kerrallaan. Ohjelma olisi vielä hyödyllisempi, jos siihen voisi määritellä erilaisia herätyksiä esimerkiksi työviikolle ja viikonlopulle.

Kotisivu
http://code.google.com/p/fakedawn/

Fake Dawn F-Droid-palvelussa

Lisenssi
GNU GPLv3

Toimii seuraavilla alustoilla
Android

Asennus
Ohjelman voi asentaa käyttämällä F-Droid-sovellusta tai lataamalla asennuspaketti ohjelman F-Droid-sivulta. Ohjelma on asennettavissa myös suoraan Googlen Play-sovelluskaupasta.

  • galleryimage:Näytön valoisuuden ja herätysäänen voi ajastaatoisistaanriippumatta.
  • galleryimage:Näytön värin voi valita väripalkkiakoskettamalla.
  • galleryimage:Ajankohdat voi määrätä Androidin kellonaikadialogillakoskettamallakellonaikaa.
  • galleryimage:Kellonaikoja voi säätää myös siirtämällä niitäedustavia ympyröitäsormella.
  • galleryimage:Herätysäänen voi valita laitteeseen asennetuistaherätysäänistä tai laitteella olevistaäänitiedostoista.
  • galleryimage:Säädöt maksimiäänenvoimakkuudelle, värinänaktivoinnille sekä viikonpäivienvalinnalle.
  • galleryimage:Herätyksen käynnistyessä näyttö muuttuu vähitellentäysin mustasta valittuun väriin valitun ajanjaksonaikana.

Teksti: Pesasa
Kuvakaappaukset: Pesasa