KeepScore

KeepScore on vapaa avoimen lähdekoodin sovellus pelien pisteenlaskuun Android-laitteella.

Unohda kynä ja paperi! KeepScorella voit pitää kirjaa 2-8 pelaajan pelin pisteenlaskusta Android-laitteellasi, puhelimella tai tabletilla. Ohjelmalla valitaan ensin pelaajien määrä ja syötetään haluttaessa pelaajien nimet. Ohjelma näyttää ruudulla kunkin pelaajan yhteispistemäärät, listan erillisten pelikierrosten pisteistä sekä plus- ja miinusnappulat, joilla pistemääriä voi kasvattaa ja pienentää. Kukin pistemäärän muutos tallentuu uuden pelikierroksen pisteiksi 10 sekunnin viiveellä, jonka aikana pistemäärää voi vielä muuttaa. Viive on säädettävissä ohjelman asetuksista. Ohjelmalla on helppoa pitää kirjaa pelin eri kierroksilla saavutetuista pisteistä yhteispisteiden lisäksi. Siksi se soveltuu hyvin esimerkiksi vuoropohjaisten pelien pisteenlaskuun tai vaikka (frisbee)golfin pistetilanteen kirjaamiseen. Kierrospisteiden listaa pitkään painamalla voi lisätä myös nollan pisteen kierroksen tai poistaa viimeisimmän pistemuutoksen, jos syötössä tapahtuu virhe.

Ohjelman asetukset ovat helposti ja monipuolisesti muokattavissa. Pisteenlaskun voi aloittaa, kuten oletuksena on, nollasta, mutta yhtä hyvin aloituspisteiksi voi valita vaikka dartsin 501 pistettä. Plus- ja miinusnappulaa pitkään painamalla saa esiin ponnahdusvalikon, jota kautta on mahdollista syöttää myös muun suuruisia muutoksia. Jos näytölle mahtuu, näytetään plus- ja miinusnappuloiden lisäksi myös neljä muuta muutosnappula, joiden suuruudet oletuksena ovat -10, -5, 5 ja 10, mutta jotka ovat käyttäjän muokattavissa.

Ohjelma tallentaa pistetilanteet automaattisesti ja pelitilanteita voi olla yhtä aikaa talletettuna useita. Pelattujen pelien pistehistoriaa voi tarkastella myös pelaajittain ja kierroksittain piirrettynä graafina taikka kierros- tai pelaajakohtaisesti tulostettuina taulukoina. Ohjelman versiossa 1.2.3 on käytettävissä neljä eri väriteemaa.

Pelitulokset on myös mahdollista varmuuskopioida talteen muistikortille sekä lukea ne takaisin varmuuskopiosta. Lisäksi versio 1.2.3 toi mukanaan mahdollisuuden tallentaa tulokset taulukkolaskentaohjelmia varten csv-tiedostona.

Kotisivu
https://github.com/nolanlawson/KeepScore

Lisenssi
WTFPL

Toimii seuraavilla alustoilla
Android

Asennus
Ohjelma on asennettavissa Google Playsta, F-Droidilla tai suoraan tekijän kotisivuilta. Google Playssa on tarjolla myös Donate-versio, jonka asentamalla voi lahjoittaa tekijälle muutaman rovon.

 • galleryimage:KeepScore1.2.3
 • galleryimage:Aloita uusi peli. Tyhjä tallennettujen pelienluettelo. Ylhäällä kuvakkeet varmuuskopiointiin ja varmistustenpalautukseen.
 • galleryimage:Pelaajia voi olla kahdestakahdeksaan.
 • ![galleryimage:Pelaajille voi syöttää nimet tai käyttää oletuksena olevia “Player 1”, “Player 2”, jne.](/images/Keepscore-4.png “fig:galleryimage:Pelaajille voi syöttää nimet tai käyttää oletuksena olevia “Player 1”, “Player 2”, jne.")
 • galleryimage:Oletuksena pisteenlasku alkaa nollasta. Pistemääriävoi kasvattaa ja pienentää plus- jamiinusnappuloilla.
 • galleryimage:Pistemäärän muuttaminen päivittää kokonaispistemäärääja näyttää muutoksensuuruuden.
 • galleryimage:Ohjelma näyttää muutoksen suuruuden muutoksen aikanaja 10 sekuntia sen jälkeen muutos siirretään oikean reunan listaan,jossa näkyvät kunkin pelikierroksenpisteet.
 • galleryimage:Viimeisimmän kierroksen pisteet voi poistaapainamalla sormella pitkään kierrospisteiden listaa. Samaa kautta onmahdollista lisätä nolla pelikierroksenpisteiksi.
 • galleryimage:Täydet kahdeksan pelaajaa yhtä aikaa pelaamassa.Väriteemana tummateema.
 • galleryimage:Ohjelma sopii myös vaikka darts-pisteiden laskuun,kun aloituspistemäärä valitaan sopivasti. Jos näytöllä on tilaa,plus- ja miinusnappulan lisäksi näytetään neljä muun suuruistamuutosnappulaa, joka on kätevää, kun pelin pistemäärät ovatsuuria.
 • galleryimage:Myös vapaavalintaisen pistemäärän muutoksensyöttäminen onnistuu painamalla pitkään plus- taimiinusnappulaa.
 • galleryimage:Useita pelituloksiatalletettuna.
 • galleryimage:Pelin pistemäärän kehitys pelaajittain jakierroksittain graafisestiesitettynä.
 • galleryimage:Pelaajien pistemäärät kierroksittaintaulukoituna.
 • galleryimage:Pistemäärät pelaajittaintaulukoituna.

Teksti: Pesasa
Kuvakaappaukset: Pesasa