UFO:AI

UFO: Alien Invasion on strategiaa ja taktiikkaa yhdistävä peli, jossa pyritään estämään ulkoavaruuden olioiden hyökkäys maahan. Mukana on yksinpeli ja moninpeli Internetissä.

Pelaaja perustaa tukikohtia, joissa varustetaan sotilaita ja maahanlaskeutumisaluksia, joilla 8 sotilaan ryhmä siirretään kulloiseenkin taistelujen polttopisteeseen. Pitkän tähtäimen strategia on perustaa lisää tukikohtia, tutka-asemia ja ilmatorjuntapatteristoja, sekä varustaa lisää sotilaita ja hankkia torjuntahävittäjiä hyökkääjien UFO:jen torjuntaan. Maihinlasku aloittaa taktisen osuuden, joka on vuoropohjainen taistelu. Perustamalla tutkimuslaboratorion voi tutkia hyökkääjien aluksia ja aseita, sekä kehittää parempaa ja uudenlaista aseistusta. Työpajassa voi valmistaa niitä tarvikkeita joita markkinat eivät tuota riittävästi.

Strategiaosuus pelataan maapallon näyttävässä Geoscapessa. Taktinen osuus palataan 3-ulotteisessa kentässä, jota voi tarkastella haluamastaan suunnasta ja katselukulmasta.

Pelistä voi katsoa videoita Youtubessa.

Peli on varsin laaja vaatien kohtalaista paneutumista. Läpipelaaminen ei onnistu parissa illassa.

Saatavilla on kenttäeditori, lisäkenttiä voi siis itse tehdä (mutta se on varsin työlästä ja opettelua vaativaa).

Peli on suomennettu osittain, mutta suomennoksen laatu ei ole kovin hyvä. Suomennoksen parantamiseen voi osallistua. Peliprojekti kaipaa myös graafikkoja, alunperin nimittäin osa pelin käyttämistä graafisista elementeistä otettiin käyttöön epävapaista lähteistä tai käyttöoikeus on epäselvä. Käynnissä on iso muokkaus jossa grafiikat korvataan uusilla varmasti vapaan käyttöoikeuden kuvilla.

Peliä kehitetään jatkuvasti, kotisivuilla on kuukausittain tilannetiedotus. Ilmeisesti projekti on alunperin alkanut jo vuonna 2003, nimittäin helmikuun 20. 2004 Mandrake Linuxille oli ufoai. (Lähde: rpm -qip –changelog ftp://ftp.cica.es/mirrors/Linux/plf/mandriva/non-free/2006.0/i586/ufo-0.10-3plf.i586.rpm)

Kotisivu
http://ufoai.ninex.info/wiki/

Lisenssi
GNU GPL, ohjeet GNU FDL

Toimii seuraavilla alustoilla
Linux, Windows, Mac OS X

Asennus
Linux-jakeluissa mukana, mutta luultavasti vanha versio. Uusin versio pitää noutaa kotisivulta, tai Ubuntulle Playdebistä valmiina asennuspakettina. Windowsille ja Mac OS X:lle on valmis asennuspaketti pelin kotisivuilla. Windowsille saatavilla myös Desurasta.

Käyttöohjeet

Varsin laajat käyttöohjeet löytyvät pelin kotisivuilta.