Twidere

Twidere on joustava ja monipuolisesti muokattava Twitter-sovellus Android-laitteille.

Twidere on Twitterin omaa sovellusta huomattavasti monipuolisempi ja muokattavampi vaihtoehto. Twidere tukee useamman Twitter-tilin käyttä samalla sovelluksella ja uutta viestiä lähettäessään käyttäjä voi valita käytettävät tilit. Käyttäjä voi kiinnittää ohjelmaan välilehtinä valittaviksi pikavalinnoiksi haluamiaan viestivirtoja. Oletuksena tarjolla ovat esimerkiksi käyttäjätilien seuraamien tilien virta “Koti”, tilin mainintoja seuraava “Maininnat” sekä yksityisviestejä näyttävä “Viestit”. Välilehtiin voi kiinnittää myös yksittäisten käyttäjien viestivirtoja, hakutuloksia sekä omien listojen aikajanoja.

Ohjelman käyttöliittymän ulkoasua voi muokata valmiilla väriteemoilla sekä värivalinnoilla. Temoissa on valittavassa esimerkiksi vaalea ja tumma vaihtoehto. Myös viestikorteissa näytettävä rakenne ja ulkoasu on käyttäjän valittavissa.

Ohjelma erottelee oletuksena alkuperäiset ja uudelleen twiitatut viestit erilaisella taustavärillä. Se osaa myös näyttää toisiinsa vastauksina lähetetyt viestit viestiketjuina ja viesteihin liitetyt kuvat viestiin upotettuina. Viesteille voi määritellä myös suodatussääntöjä, joilla voi suodattaa pois näkyvistä epätoivottuja viestejä.

Lisäksi ohjelma sisältää valinnaisesti käyttöön otettavia verkkoasetuksia, kuten DNS- ja Hosts Mapping -asetukset, joilla käyttäjä voi yrittää kiertää DNS-pohjaisia sensurointijärjestelmiä.

Kotisivu
https://github.com/mariotaku/twidere (Lähdekoodi)

F-Droid

Google Play

https://twitter.com/twidereproject (Twitter)

Lisenssi
GNU GPL v.3

Toimii seuraavilla alustoilla
Android, SailfishOS

Asennus
Ohjelman voi asentaa F-Droidin kautta taikka Googlen Playsta.

  • galleryimage:Perusnäkymään voi kiinnittää välilehdiksi käyttäjänvalitsematviestivirrat.
  • galleryimage:Twidere tukee useampaa yhtäaikaista käyttäjätiliäsekä asetusten monipuolistamuokkaamista.
  • galleryimage:Viestiä kirjoittaessa voi valita yhden tai useammantilin joilta viestilähetetään.
  • galleryimage:Twidere osaa näyttää viestiin liitetyt kuvatupotetusti. Viesteihin vastaaminen, niiden edelleen lähettäminen,suosikiksi merkkaaminen sekä muu jakaminen onhelppoa.
  • galleryimage:Ohjelma osaa näyttää toisiinsa vastauksina lähetetytviestitketjutettuina.
  • galleryimage:Monipuoliset asetukset sisältävät käyttöliittymänulkoasuun ja teemaan liittyvät valinnat sekä toiminnallisuuteen,kuten välilehtiin vaikuttavatvalinnat.
  • galleryimage:Ohjelma toimii sekä puhelimen että tabletinnäytöllä.
  • galleryimage:Välilehtienlisääminen.
  • galleryimage:Ville Oksasen muistoa kunnioittaen. ViikonVALO

Teksti: Pesasa
Kuvakaappaukset: Pesasa