Noto

Noto on yksinkertainen työkalu muistiinpanojen ja TODO-listojen tekemiseen Jollalla.

Noto on SailfishOS-käyttöjärjestelmässä, eli Jolla-puhelimessa, toimiva muistiinpanotyökalu, jolla voi tehdä vapaamuotoisia muistiinpanoja tai listamuotoisia tehtäväluetteloita. Kullekin tehtävälle tai luettelolle annetaan otsikko, jotka näytetään luettelona ohjelman päänäkymässä. Ohjelman alasvetovalikosta voi lisätä uusia muistiinpanoja tai tehtävälistoja. Päänäkymän luettelossa näkyvän muistiinpanon tai tehtävälistan voi poistaa painamalla sitä pitkään ja valitsemalla “Delete”-toiminnon. Poistolla on Sailfish-ohjelmien tapaan viiden sekunnin katumisaika, jonka aikana sen voi perua.

Muistiinpanot ovat täysin vapaamuotoista tekstiä ja soveltuvat hyvin lyhyiden muistettavien asioiden ylös kirjaamiseen. Tehtävälista puolestaan koostuu luettelosta muistettavia ja tehtäviä asioita. Kunkin asian kohdalla on SailfishOS:n Silica-tyyppinen “rastiruutu”, eli pieni sytytettävä “valo”, jolla voi merkitä kyseisen tehtävän tehdyksi. Kun tehtävä merkitään tehdyksi, sen teksti muuttuu samalla himmeämmäksi ja se putoaa listan loppuun, jolloin tekemättömät tehtävät pysyvät aina listan kärjessä. Tehtävälista soveltuu hyvin esimerkiksi kauppalistaksi, johon on helppo merkitä ostoskoriin jo kerätyt tuotteet.

Ohjelman etusivu (cover), eli SailfishOS:n moniajonäkymässä näkyvä käynnissä olevaa ohjelmaa edustava kuva sisältää kaksi pyyhkäisemällä käytettävää toimintoa: muistiinpanon ja tehtävälistan lisäämiset.

Ohjelman lähdekoodi on julkaistu GitHub-palvelussa ja sen lisenssinä on ohjelman about-sivulla ilmoitettu kolmekohtainen BSD-lisenssi.

Kotisivu
https://github.com/llelectronics/noto

Lisenssi
BSD (3-clause)

Toimii seuraavilla alustoilla
SailfishOS

Asennus
Ohjelma on asennettavissa Jolla-puhelimen sovelluskaupasta.

Muita esiteltyjä muistiinpano- ja tehtävätyökaluja
Emacs Org-mode

Tomboy

TiddlyWiki

  • galleryimage:Noto Jollansovelluskaupassa
  • galleryimage:Notonabout-sivu
  • galleryimage:Lisätään uusimuistiinpano
  • galleryimage:Muistiinpano sisältää otsikon ja tavallistatekstiä
  • ![galleryimage:Tehtäväluettelo sisältää otsikon sekä muokattavan listan tehtäviä. Kunkin tehtävän kohdalla on “sytytettävä valo”.](/images/Noto-5.png “fig:galleryimage:Tehtäväluettelo sisältää otsikon sekä muokattavan listan tehtäviä. Kunkin tehtävän kohdalla on “sytytettävä valo”.")
  • ![galleryimage:Tehdyt tehtävät voi merkitä sytyttämällä kyseisen tehtävän kohdalle valon (laittamalla “rastin ruutuun”), jolloin tehtävän teksti muuttuu himmeäksi ja se siirtyy listan loppuun.](/images/Noto-6.png “fig:galleryimage:Tehdyt tehtävät voi merkitä sytyttämällä kyseisen tehtävän kohdalle valon (laittamalla “rastin ruutuun”), jolloin tehtävän teksti muuttuu himmeäksi ja se siirtyy listan loppuun.")
  • galleryimage:Noton päänäkymässä lista tallennetuistamuistiinpanoista jatehtävälistoista.
  • galleryimage:Noton etusivu, eli cover, SailfishOS:nmoniajonäkymässä. Käytettävissä on kaksi pyyhkäisemällä käytettäväätoimintoa: muistiinpanon ja tehtävälistanlisääminen.
  • galleryimage:Muistiinpanon lisääminen etusivuapyyhkäisemällä.

Teksti: Pesasa
Kuvakaappaukset: Pesasa