Httrack

HTTrack arkistoi verkkosivut kovalevyllesi

HTTrack on helppokäyttöinen työkalu verkkosivustojen selaukseen ilman internet-yhteyttä. Ohjelma mahdollistaa web-sivustojen latauksen Internetistä paikalliseen hakemistoon kovalevylläsi. Voit myös tehdä sillä varmuuskopion omasta verkkosivustasi.

Kun olet ladannut sivuston, avaat tallennetun sivun verkkoselaimellasi, jonka jälkeen voit selata sivua kovalevyltäsi aivan kuin selaisit sitä verkossa. HTTrack pystyy myös päivittämään olemassa olevat kopiosivustot ja jatkamaan keskeytyneitä latauksia.

HTTrack toimii kuin hakurobotti. Se ryömii pitkin verkkosivua linkkejä seuraten ja tallentaa löytämänsä sivut. On mahdollista määrittää tiettyjä sääntöjä, joiden mukaan se liikkuu verkkosivuilla. Se osaa seurata myös JavaScriptin, Java-sovelmien tai Flashin sisällä olevia linkkejä.

HTTrackia käyttäessä kannattaa kuitenkin olla varovainen, sillä suurempaa verkkosivustoa ladatessa aiheuttaa helposti valtavan määrän liikennettä, mikä kuormittaa sekä ladattavan verkkosivun palvelinta että omaa verkkoyhteyttäsi.

Kotisivu
http://www.httrack.com/

Lisenssi
GNU GPL

Toimii seuraavilla alustoilla
Linux, Windows

Asennus
Httrackin voi ladata Windowsiin ja Linuxiin ohjelman kotisivuilta. Se löytyy myös monien Linux-distribuutioiden pakettivarastoista.

VALO-CD
Httrack löytyy myös VALO-CD-kokoelmasta.

Käyttöohjeet
Ohjelman käyttöohjeet englanniksi.

  • galleryimage:kuvateksti
  • galleryimage:kuvateksti
  • galleryimage:kuvateksti

Teksti: oma nimimerkki
kuvakaappaukset: kuvien tekijän nimimerkki