JollaOpas

JollaOpas on Helsingin ja Tampereen julkisen liikenteen reittiopas SailfishOS-alustalle.

JollaOppaalla voi helposti etsiä reittejä lähtöpaikasta kohdepaikkaan käyttäen Helsingin tai Tampereen julkistaa liikennettä. Hauissa kerrotaan lähtö- ja kohdepaikkojen osoitteet sekä haluttu lähtö- tai saapumisaika. Lisäksi hauille voi asetuksista määritellä kulkuneuvon vaihdon maksimipituuden minuutteina sekä kävelynopeuden.

Hakutuloksena JollaOpas näyttää luettelon hakuun sopivista linjojen yhdistelmistä. Kutakin hakutulosta voi tarkastella tarkemmin,jolloin ovat nähtävissä tarvittavat julkisen liikenteen linjat ja niiden väliset kävelymatkat aikataulutettuina. Linjoista saa lisäksi näkyviin pysäkkikohtaisen luettelon aikatauluineen. Usein käytettyjä hakuja voi tallentaa myös helposti uudelleen haettaviksi suosikeiksi.

Hakutuloksen saa näkyviin myös karttapohjalle, jolloin kartalla näkyy kokoreitti lähdöstä kohteeseen. Reitille on merkitty eri värein kävellen ja kulkuneuvolla kuljettavat osuudet. Reitille on merkitty myös kaikki reitin varrella olevat pysäkit.

Erityisen hyödyllisiä ominaisuuksia ohjelmassa ovat käyttäjän oman GPS-sijainnin näyttäminen kartalla sekä kartalle merkityn linjan kulkuneuvojen, esimerkiksi linja-autojen, sijainnin näyttäminen reaaliaikaisesti kartalla.

Kotisivu
https://openrepos.net/content/sarkh/jollaopas

Lähdekoodi
https://github.com/hsarkanen/JollaOpas

Lisenssi
GNU GPL v.3

Toimii seuraavilla alustoilla
SailfishOS

Asennus
Ohjelma on ladattavissa OpenRepos-sivustolta.

  • galleryimage:Ohjelman asetuksista voi valita käytettävätkulkuvälineet sekäkaupungin.
  • galleryimage:Hakukentät
  • galleryimage:Hakutulokset
  • galleryimage:Yksittäinen hakutuloseriteltynä
  • galleryimage:Reitin pysäkkikohtainenaikataulu
  • galleryimage:Reitti ja sen varrella olevat pysäkitkartalla
  • galleryimage:Reitti ja sen varrella olevat pysäkitkartalla

Teksti: Pesasa
Kuvakaappaukset: Pesasa